Stackars liten

För första gången har liten fått feber, men det är knappt. Ligger strax över 38 men det märks väldigt tydligt på han. Orken, glädjen och aptiten är borta. Mitt glade energiknippe har fått se sig besegrad och det är många tårar som faller. Vill inget, orkar inget, vill bara hänga på mammas axel när hon står upp, vilket jag inte orkar, har möjlighet eller tänker göra. Vi tar det istället i hans takt, extra mkt bad för då är han glad, extra mkt gos, mindre mat, mer promenader.. Jag få springa o natta om han en gång i kvarten -ibland oftare, ibland mer sällan. Inte har det hjälpt att min sambo var ledig, det är bara mamma som få komma i närheten vid omnattning. Pappa duger bra på att natta men inte när han vaknat efter första nattningen.. Aja- som sagt va, jag är glad att han inte haft feber tidigare. Han är ju trots allt 13månader snart! =)

Köpcentret

Dagarna kommer, dagarna går. Vart tar tiden vägen? Idag stack vi iväg till köpcentret, ojoj så mkt vi handlade, en tröja till lilleman o Björnborg underkläder till mig o sambon, men hey vi fick 20%rabatt på dem, eftersom vi ändå skulle handla o man hade chansen att få 20% om man vann mot en personal i pingis 2 av 3gånger så fick man 20%, tackar min sambo för det! Gjorde lite nytta ju =)

Och idag var första gången jag sett min fina son bli sååå besviken. Vi gick in på Lekia, brukar aldrig vara problem, när vi kom till de stora lastbilarna/hjullastarna spottar han ut nappen och skriker av glädje "jaaa", när min sambo sen säger nej vi ska inte köpa så rasade hela hans värld. Oj så ledsen han blev och vilken besvikelse han fick i ögonen, gjorde ont i hjärtat, men det blev bra efter vi kommit ut från butiken -UTAN leksak. Detta va första gången och vi e väl medvetna om att det kommer bli många gånger, så lika bra att stå på sig, så himlans lätt o köpa ngt. Se glädjen och lyckan. Han blev dock glad när han fick en tröja och en ballong i en annan butik =)!

OCH min sambo såg en sak som inte gillas, en mamma gav cocacola till sitt barn som inte va speciellt gammal, kanske 8mån, hon hade napp för en som va 0-6mån, men hon va nog lite äldre än så, men snälla -COCACOLA?? Varför? Finns vatten....

Lilleman va så duktig o va vaken tills vi kom till bilen, somnade en kvart vilket han tyckte räckte och somnade därför utan problem en halvtimme tidigare idag. Men vi rösta för en längre sovstund imorgon, lättare me en inte fullt så trött lilleman på kvällen..

Imorgon kommer dessutom finaste syster på besök och då blir det bus och lek!!

arg?

usch, ja, usch! Eller, så e det bara för mkt ibland. Men men nya tag, lite kaffe och tid här medans lilleman sussar så få jag kanske ny energi helt enkelt!

Just nu vill jag bara boka in en fet resa till medelhavet med sol, bad och kanske en öl. Tillsammans med familjen och bara vara, inget annat, all inklusiva så jag slipper leta goda matställen, kan hellre äta det som finns bara jag slipper göra ngt.. Hmm. Ving nästa sida att titta. nu..

Vår egna lille emil..

Så fort man tittar bort så händer det saker haha. Idag var det tandkrämstuben som föll offer för lilleman! Visserligen hans egna men ändå. Liten kom glatt till mig me tuben i munnen och korken i handen. Tandkräm längs munnen och glad. Tänkte för mig själv att vi måste varit slarviga med att skruva på korken, upp till handfatet når han så det var väl inte så konstigt att han tagit den. Skruvade på korken efter jag frågat vad han gjorde. han tog tuben från min hand och skruvade enkelt upp korken direkt, han är inte dum den lille. Sen blev han minder glad när jag tog den åter och la upp den så han inte nådde... Emil-bok säger ju det ;)

Annars har vi haft en hyfsat lugn dag me lite humör från både min o litens sida, inte lätt att vara sjuk.. Vi besiktade bilen me idag, allt va i tipp topp utom en sak som måste åtgärdas, 2000 kanske det gå på, men sen ska vi klara oss ett år till!! tack broder som fixade så våra bromsar va "perfekta"!

Fick mejl om simning me, vet inte hur jag ska göra med den saken. Liten ääälskar vatten och bad, men det e mest samma sak, samtidigt så blir det ju ett break i vardagen.. Kanske ska byta tid bara..

snart helg igen ;)

Helgen som varit va vi hemma hemma, dvs 25mil härifrån. Det är långt att åka för Lilleman och därför blir besöken inte så ofta längre, men vi har tänkt åka dit snart igen trots allt.. Det va mycket trevligt som alltid, god mat, mys och hjälp! Varje gång jag är där försöker jag rensa lite bland mina saker, det går rätt bra, denna gången blev det en påse me skolsaker som åkte.. Vi hann me pulka, gång på is, bus, kalas och besök trots vi va tvungna att åka tillbaka söndagmorgon. T skulle jobba.

Måndagen va så dryg här hemma, vet itne varför men men, tis och onsdag har gått desto snabbare och det är på gott och ont att tiden springer iväg, och lilleman..

Jag få börja skriva en "emil-bok" tror jag..

Idag har jag hittat han i duschen en gång, alla lådor i köket har fallit offer för han samt lite annat. Men min lille buse gjorde något mindre trevligt innan.. Vi hade ätit, jag lät han springa på golvet efter jag tvättat av han och skulle duka undan. Samtidigt hade jag gett hunden R lite rester av fiskgrytan och ris på en tallrik. Under tiden jag dukar undan ser jag att Liam sitter bredvid R så fint. När jag tittar nämre upptäcker jag dock att han tuggar och förstå att han tagit mat från samma tallkrik där R äter, yerk haha. Men jag kunde inte annat än skratta och säga nej haha, aja lite bassilusker e väl bra. Och lilleman hade redan ätit 3tallrikar me mat så hungrig borde han inte varit..

Lika mysigt varje gång

Det är lika mysigt varje gång som liten somnar i famnen, det hän der inte allt för ofta men oftare nu än förr! Han är en energiknippe som inte sitter ner o leker utan det ska springas/stå. Nu sover han iaf och har gjort en stund!

Det fina vädret har lämnat oss igen och nu e det några grader varmare men grått och tråkigt. Imorgon drar vi österut och kanske få vi leka lite i snö, hoppas det finns lite kvar iaf! Snö, is, sol och vindstilla vill vi ha! ;)

Olycksgrabb

det blir inte så många inlägg... Aja, kommer kanske bli mer så småningom, när tid finnas..

Usch så synd det e om min lilleman.. Stackarn trillade vid tv-bänken och slog ut ena framtanden, kan man ha mer otur? Blev besök hos tandläkaren som to ut den och L skrek inget utan hade mest bekymmer om att prata om allt som fanns där inne, många makapärer jue!

Så nu har vi i år avklarat akutbesök samt ett akut tandläkarbesök, nu räcker det!! För alltid, men det tvivlar jag på. Egentligen e det väl inte så konstigt att olyckor händer eftersom han e överallt men denna gången lekte/gick han så fint till tv-bänken och halkade/snubblade...

Vi har haft ett-årskalas me! Oj så mkt finfina saker han fick. Nu behöver han bara ett rum att ha alla saker! =)

Idag var det dags för vaccination, gick bra trots att det inte alls va roligt att sitta stilla. Somnade gott i vagnen påväg hem och jag lyckades bära upp han sovandes. Nu ligger han i sovrummet me fleecetröja på sig och fönstret öppet.. Dags att väcka han snart dessutom!

Grattis

Idag fyller finaste människan år, jag menar självklart min son L!! Så underbar han är. Vi tog det lugnt idag på morgonen med en halv talrik gröt och en halv fralla. Paketöppningen var mewst Rasmus glad över men stackaren fick inga paket, inte ens öppna dem. men ;iam verkade glad och har lekt med dem! Därefter gav vi oss av till badhuset i 1,5timme! Så skönt det va, alldeles lagom och Liam blev trött när vi kom hem! Efter sömn fick han lite av sin muffinstårta, då vi inte ha kalas idag så var det bara han som fick "tårta"!! =)
RSS 2.0